E24: Elkjøp er blant de kjente aktørene som har tilbudt betaling over Vipps en stund. Nå kommer Norwegian etter, skriver E24 lørdag.

Selskapet har nemlig akkurat begynt å rulle ut Vipps-betaling i sine systemer, og om kort tid lanseres tilbudet bredt. Allerede nå er betalingen tilgjengelig på nettsidene på PC og mobil, og snart skal Norwegian-appen også støtte funksjonen.

Vipps-betaling gjør at man bare trenger å huske mobilnummeret sitt for å få betalt.

– I netthandel er det store forenklingsmuligheter for både brukere og brukersteder. Vi er utrolig glade for å jobbe sammen med Norwegian og tilby kundene deres en enda smidigere reiseopplevelse. Sammen skal vi skape enda bedre løsninger for kundene, sier Vipps-sjef Rune Garborg til E24.

Vil tilby flere tjenester med Vipps

I Vipps kan man legge inn flere forskjellige kort, og man kan selv velge hvilket av kortene man vil bruke når man skal betale.

Norwegian tilbyr flere betalingsalternativer i dag, inkludert betaling gjennom den svenske tjenesten Klarna.

Hvis man velger å bruke kredittkort har Norwegian lenge tatt et kredittkortgebyr, fordi bruk av kredittkort koster butikkene (i dette tilfellet Norwegian) mer enn bankkort.

– Vil det bli det samme for kundene deres som i dag, med tanke på kredittkortgebyr hvis man bruker det på Vipps?

– Per i dag vil kunder ikke betale noe ekstra med Vipps, sier Kurt Simonsen, som er kunde- og digitaldirektør i Norwegian (Chief Customer & Digital Officer).

– For Norwegians del, er Vipps mer attraktivt kostnadsmessig enn de internasjonale betalingsnettverkene (Visa og MasterCard)?

– Selv om kunden velger Vipps som betalingsmiddel vil Norwegian ha samme forhold til de internasjonale betalingsnettverkene som i dag, sier Simonsen.

Han sier at Vipps-betaling bare er ett eksempel på hvordan Norwegian både styrker og effektiviserer kundenes opplevelse. Han sier at de blant annet jobber med å kunne tilby Vipps-betaling for flere tjenester, som Fast Track i sikkerhetskontrollen og Priority Boarding ved gate.

– Det er veldig spennende å jobbe sammen med en ledende og innovativ norsk aktør som Vipps og vi ser frem til at vi i fellesskap kan utvikle nye og gode løsninger for våre kunder, sier han.

Jakter stadig nye inntektskilder

Vipps ble startet av DNB som en vennebetalingstjeneste, men etter hvert samlet alle de store norske bankene seg rundt tjenesten som en felles plattform. Vipps har også slått seg sammen med BankID og BankAxept.

Ettersom Vipps ikke tjener noe på at du og jeg overfører penger til hverandre, har selskapet satset tungt på andre tjenester for å bygge opp omsetning og lønnsomhet.

Tjenester som netthandel (som de nå samarbeider med Norwegian om), fakturabetaling og fysisk betaling (i kiosker, på golfbaner, idrettsarrangement og lignende) er derfor en viktig satsing for selskapet.

I desember i fjor inngikk Vipps også et strategisk samarbeid med den gigantiske, kinesiske handelsplattformen Alibaba.

En av de viktige stedene der Vipps ennå ikke er på plass er betaling i butikk gjennom tradisjonelle kortterminaler. At Apple foreløpig nekter andre betalingsaktører å bruke NFC-brikken i iPhone har gjort en lansering av en Vipps-tjeneste krevende på den populære smarttelefonen.