NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen

Etter nedbør søndag kveld økte bevegelsene i fjellpartiet Veslemannen, og NVE opprettholder rødt farenivå.

NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix 

iriks

Bevegelsene i fjellpartiet har mandag avtatt, og det er varslet stort sett fint vær de neste dagene, men rødt farenivå blir opprettholdt, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sin morgenrapport. De skal vurdere farenivået utover dagen.

Fredag forrige uke ble nivået oppjustert til oransje etter flere større steinsprang. Ved 14-tiden samme dag ble nivået hevet til rødt. Beboere under fjellpartiet måtte evakueres for 14. gang som følge av bevegelsene. Det har etter dette vært flere store steinsprang.

Veslemannen er en relativt liten, men svært aktiv del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen.

Fjellpartiet har et volum på 120.000–180.000 kubikkmeter, noe som utgjør rundt 1 prosent av det totale volumet av Mannen. Fjellet er 1.294 meter høyt og ligger på vestsiden av Romsdalen i Rauma kommune.

Det har blitt kontinuerlig overvåket siden 2009, først av Åknes/Tafjord Beredskap IKS, så av NVE fra 2015.

(©NTB)