Privat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit

Det er ikke lagt opp til noe offisielt program for kronprinsessen når hun mandag fyller 46 år. Mest sannsynlig blir det privat feiring sammen med familien.

Kronprinsesse Mette-Marit i spent ferie- og fotballmodus på tribunen under treningskampen i fotball mellom Kristiansund og Manchester United på Ullevaal stadion 30. juli kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix 

iriks

Aktiv ferie

Konfirmasjon

Framover på det offisielle programmet står det ikke så mye for kronprinsessen, som har hatt langt færre oppgaver etter at hun i fjor fikk konstatert en kronisk lungesykdom, en uvanlig variant av fibrose i lungene, ifølge hennes lege.

Det kommer imidlertid flere feiringer framover, med prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon lørdag 31. august i Slottskapellet som den største. Før det er det søndag 25. august 18 år siden kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit giftet seg i Oslo domkirke.

Fibrosediagnosen ble stilt etter at kronprinsessen i flere år tidvis har hatt helseutfordringer. Det variere hvor aktiv sykdommen er.

– Selv om en slik diagnose i perioder vil legge begrensninger på livet mitt, er jeg glad for at sykdommen er oppdaget så tidlig. Mitt mål er fortsatt å arbeide og delta i offisielt program så mye som mulig, uttalte kronprinsesse Mette-Marit i oktober i fjor, da hun valgte å gå åpent ut med detaljer.


(©NTB)