Skoledebatt i Tromsø avlyst etter at Unge Venstre ble nektet å bruke hasj-plakat

Alle ungdomspartiene i Tromsø forlot fredag en skoledebatt i protest da skoleledelsen nektet Unge Venstre å kjøre kampanje om å legalisere cannabis.
iriks

Skoleledelsen på Breivang videregående skole i Tromsø tvang Unge Venstre til å ta ned en plakat med påskriften «Legalize it». Da ble debatten avlyst.

Fylkesleder Benedicte Bjørnås hadde satt opp en plakat med et bilde av en hånd som holder en joint med slagordet «Legalize it».

Bård Altmann, samfunnsfaglærer og debattleder, sto i en heftig krangel med Bjørnås og hennes partifeller få minutter før debatten skulle starte. Han mente at ungdomspolitikerne gjerne kunne ytre seg om legalisering i debatten, men at de ikke kan stå med en slik plakat, skriver iTromsø.

Assisterende rektor Bente Killie mente plakaten var et brudd på opplæringsloven.

– Jeg har akkurat snakket med fylkesutdanningssjefen. Juristene i Troms fylke betrakter dette som et brudd på opplæringsloven. Denne saken er ferdig snakka!

Unge Høyres Julie Aasland sier til Nordlys at hun opplevde hele seansen som ubehagelig.

– Det var ekkelt. Man prøvde å rive plakater fra Unge Venstre slik at de ikke fikk fremme sitt budskap. Valgtorget skulle være etter debatten, men nå ble det verken debatt eller valgtorg. Alle partiene pakket sammen.

(©NTB)