Oslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken

Oslo kommune vil følge med på hvor i byen folk er i påsken. Folk som oppholder seg på steder med for mange personer, kan få beskjed via SMS om å fjerne seg.

Byrådsleder Raymond Johansen (AP) ber folk i hovedstaden om å holde seg hjemme i påsken. Kommunen vil følge nøye med og sende SMS til folk som oppholder seg i tett befolkede steder for å be dem fjerne seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

iriks

– Vi kommer til å ha verktøy hvor det er mulig å monitorere, se når det er mange ute, og så er vi også nødt til å sette ut vakter som kan påse at folk følger de reglene som er satt, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NRK.

Kommunen kommer til å både ha egne vakter ute pluss vektere og frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Kommunen kan også overvåke mobiltettheten i et område til enhver tid og sende ut SMS hvis det er nødvendig.

(©NTB)