20 koronapasienter innlagt – en økning på åtte på tre dager

Fredag er 20 personer med påvist koronavirus innlagt ved sykehus i Norge. Det er to flere enn torsdag. Fire pasienter behandles med respirator.

Fredag er 20 personer med påvist koronavirus innlagt ved sykehus i Norge. Sykepleierne Iris Jensen og Marthe Hansen som jobber på akuttmottaket på Bærum sykehus tar på seg smittevernutstyr. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

iriks

Det kommer fram i de siste oppdaterte tallene til Helsedirektoratet.

Tirsdag denne uka var det tolv innlagte pasienter, det laveste siden de omfattende koronarestriksjonene ble innført i mars. De siste dagene har det imidlertid vært en økning til 16 pasienter onsdag, 18 på torsdag og 20 på fredag.

19 pasienter er innlagt på sykehus i Helse sør-øst, mens det er én innlagt koronapasient i Helse Midt-Norge.

8.815 personer har fått påvist smitte av koronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) fredag formiddag. Dette er en økning på 22 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 38 tilfeller.