Ytterligere en passasjer fra Hurtigruten er koronasmittet

Smittetallet etter koronautbruddet på Hurtigrutens skip Roald Amundsen fortsetter å stige. Søndag kveld ble nok en passasjer bekreftet smittet.

36 besetningsmedlemmer og fire passasjerer har foreløpig testet positivt for koronaviruset etter to seilaser med Hurtigrutens skip Roald Amundsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

iriks

Dermed er i alt fire passasjerer fra Hurtigrutens skip Roald Amundsen bekreftet smittet med koronaviruset, to på hver av skipets to siste seilaser.

– Vedkommende er en av passasjerene som er i karantene i Tromsø, og har oppholdt seg i en egen leilighet arrangert av Hurtigruten. Den smittede er allerede satt i isolasjon, opplyser ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) i Tromsø.

– Vårt smittesporingsteam har intensivert arbeidet med å kartlegge alle kontakter vedkommende har hatt. Vi har en god oversikt gjennom det arbeidet som allerede er gjort, men gjør ytterligere kartlegging nå. Vi vil ta kontakt med personer som vi mener bør teste seg, sier Wilhelmsen.

Også 36 medlemmer av besetningen på skipet har testet positivt på covid-19.

Tromsø kommune får svar på resten av prøvene som er tatt i Tromsø, i løpet av søndag kveld eller mandag og vil fortløpende orientere om disse.

Folkehelseinstituttet (FHI) har oversikt over tester av passasjerer som har bosted eller oppholder seg i andre kommuner.