28 nye koronasmittede i Drammen

Det siste døgnet er det meldt 28 nye tilfeller av koronasmitte i Drammen. Fire av de smittede har ukjent smittevei.

Søndag er det registrert 28 nye koronatilfeller i Drammen. Etter at prøvene ble sendt til Oslo universitetssykehus tidligere i uken, er ordningen tilbake slik den var før. Prøvesvarene kommer igjen fra Drammen sykehus. Foto: Geir Olsen / NTB 

iriks

De resterende tilfellene er nærkontakter av personer som tidligere har fått påvist koronasmitte, skriver kommunen.

Tidligere i uken ble prøvesvar sendt til Oslo universitetssykehus for analyse, men nå kommer prøvesvarene igjen fra Drammen sykehus.

Lørdag ble det registrert 71 nye tilfeller i Drammen. Årsaken til det høye smittetallet var et etterslep på prøvesvar. Med prøvesvarene tilbake i Drammen er det kortere tid fra prøvetaking til prøvesvar, og dermed gir prøvetallene et mer riktig bilde av smittesituasjonen, opplyser kommunen.

Ifølge smittevernoverlege Einar Sageberg ser det ut til at smittetallet har flatet ut.

(©NTB)