Flere har bodd på hotell i sommer

Hotellene i Norge hadde en bedre juli enn i fjor sommer, men fortsatt et godt stykke fra normaltilstand. I storbyene var det langt færre besøkende enn normalt.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv gleder seg over at flere bodde på hoteller i juli enn samme måned i fjor. Men det er fortsatt et stykke til normalen, understreker hun. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB 

iriks

På landsbasis var hotellbelegget, altså hvor mange av rommene som var booket, på 58 prosent, viser foreløpige tall fra Benchmarking allianse.

Det er en oppgang fra 54 prosent i samme måned i fjor, men likevel et godt stykke fra normalåret 2019, hvor belegget var på 67 prosent i juli måned.

− Det er fantastisk å se at mange har hatt godt med besøk i juli, og at noen til og med opplever en vekst sammenlignet med i fjor. Vi er ikke tilbake til normalen enda, men det går i riktig retning, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Prisen for et hotellrom økte betydelig siden i fjor, og det var store variasjoner i hvilke byer folk besøkte i juli. Hovedstaden opplevde en beleggvekst på nær 16 prosentpoeng til 47 prosent i juli. Bergen gikk ned med 5,6 prosentpoeng til 52 prosent.

Færre besøkte også Trondheim, Kristiansand og Bodø, mens det var en liten økning i Stavanger.

Krohn Devold mener det er lys i enden av tunnelen, og hun tror at næringen nå etter hvert vil komme til å reise seg igjen.

– Vi håper på et normalår i 2022, men da er vi avhengige av at utenlandske gjester får komme hit de neste månedene, at kurs og konferansemarkedet kommer godt i gang etter ferien og at vi får et år uten restriksjoner, sier hun.


(©NTB)