Nå fjernes alle spor etter korona i Oslos kollektivtrafikk

Mandag startet jobben med å fjerne alle spor etter koronapandemien i kollektivtrafikken i Oslo. Også politikerne var med på å ta vekk sperrebånd og plakater.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) stilte på dugnad for å klargjøre kollektivtrafikken for en normal hverdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB 

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for miljø og samferdsel Sirin Stav (MDG) stiller på dugnad for å klargjøre kollektivtrafikken for en normal hverdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB 

iriks

Etter at Norge gjenåpnet lørdag, skal landet tilbake til en normal hverdag, også i kollektivtrafikken i hovedstaden. I Ruters område skal alle spor etter koronaen fjernes i over 1.500 busser, samt T-banevogner, trikker og båter.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og samferdsels- og miljøbyråd Sirin Stav (MDG) brukte deler av arbeidstida mandag til å delta i oppryddingsarbeidet og rive vekk sperrebånd, klistremerker og plakater.

– Jobben handler om å få folk til å reise med kollektivtrafikken igjen, og da må alle spor som minner om korona fjernes, skriver Ruter i en pressemelding.(©NTB)