Ny ledelse i næringsministerens familiebedrift, men han selger seg ikke ut

Stefan Tjust tar over som ny konsernleder i Vestre etter at Jan Christian Vestre (Ap) gikk over i ny jobb som næringsminister, men Vestre selger seg ikke ut.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er på plass som næringsminister, og nå er også ny leder på plass i familiebedriften Vestre. Foto: Fredrik Hagen / NTB 

iriks

Sammen med daglig leder for Oslo-kontoret Thomas Sund og arbeidende styreleder Kristoffer Vestre, skal Tjust fortsette selskapets arbeid for en grønn og sosialt ansvarlig møbelproduksjon, heter det i en pressemelding.

– Jan Christian har gjort en strålende jobb i arbeidet som leder av Vestre. Nå skal jeg sammen med hele teamet i Vestre jobbe videre for å skape sosiale møteplasser for mennesker over hele verden, sier Tjust.

Tjust har vært i Vestre siden 2015 og før han ble daglig leder har han vært fabrikksjef i Torsby i Sverige.

Næringsministeren eier 70 prosent av aksjene i selskapet som i 2020 omsatte for over 200 millioner kroner, men det er ikke aktuelt å selge seg ut, sier Jan Christian Vestre til TV 2.

– Det er et familieselskap som er bygget opp og drevet fram av mine forfedre, et ansvar jeg har hatt i flere år og det eierskapet beholder jeg. Men jeg er ikke en del av driften i Vestre, sier han.

I styret i selskapet sitter næringsministerens mor Elisabeth Preus Vestre og fetteren Kristoffer Strand Vestre.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier til kanalen at han gjorde grundige vurderinger av blant annet habilitetsspørsmål før den nye næringsministeren ble utnevnt.

(©NTB)