Splittet syn på Märtha Louises prinsessetittel

Oslo (NTB): Folket er delt i synet på hvorvidt prinsesse Märtha Louise bør gi opp prinsessetittelen eller ikke, viser en ny undersøkelse.

Folket er splittet i synet på hvorvidt prinsesse Märtha Louise bør beholde tittel eller ei, viser en ny undersøkelse. Her ankommer prinsesse Märtha Louise og Ari Behn Slottskyrkan i Stockholm for å ta del i bryllupet til prins Carl Philip og Sofia Hellqvist lørdag 13. juni. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix 

iriks

33 prosent av de spurte mener at hun bør beholde prinsessetittelen, mens 32 prosent mener at hun burde si den fra seg, viser undersøkelsen, som er gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Dagbladet.

Ytterligere 35 prosent svarer at de ikke har noen mening om prinsessen burde si ifra seg tittelen eller ei.

Det er ifølge undersøkelsen flest menn, personer over 60 år og personer med høy utdannelse og inntekt som i størst grad ønsker at hun sier fra seg tittelen. Det er størst oppslutning blant prinsesse Märtha Louise i Midt-Norge, hvor en overvekt ønsker at hun skal beholde tittelen.

– Med så mange negative saker som har vært rundt Märtha Louise de siste årene, synes jeg ikke dette er uventet. Jeg kan skjønne at én tredel av befolkningen har svekket tillit til henne etter alle bøkene, uttalelsene og opptredenene hennes i kontroversielle sammenhenger, sier den svenske kongehuseksperten Johan T. Lindwall i avisa Expressen til Dagbladet. (©NTB)