Dronningen åpnet Edvard Munch-skole i Oslo

Oslo (NTB): Mandag var det skolestart over hele landet. Elevene ved den nye Edvard Munch videregående skole i Oslo fikk besøk av dronning Sonja.

Det er skolestart, og dronning Sonja åpnet mandag Edvard Munch videregående skole i Oslo. Hun åpnet skolen sammen med ordfører Fabian Stang. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

iriks

Dronningen åpnet skolen, som holder til i de nyrehabiliterte lokalene til den tidligere Kunst- og håndverksskolen som sto ferdig i 1903. Forløperen til skolen var Den kongelige Tegne- og Kunstskole i Christiania der Edvard Munch i sin tid gikk.

Den videregående skolen som har Munchs navn, ligger i Ullevålsveien, har plass til 870 elever og har blant annet tilbud i flere kreative fag, som design og håndverk, dans og musikk. Både interiøret og eksteriøret er fredet av byantikvaren.

Dronningen ble vist rundt på den nye skolen, og avduket også kunstverket «Slik livet er» av Olav Christoffer Jenssen.

Mandag ble også den nye Ullern videregående skole og Veitvet skole åpnet i hovedstaden. (©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks