Solberg åpnet park for kreftforskning

Oslo (NTB): Med hvit legefrakk og blå hansker fikk statsminister Erna Solberg prøve seg som forsker da hun mandag åpnet den nye kreftforskningsparken i Oslo.

Statsminister Erna Solberg (H) fikk prøve seg som kreftforsker da hun fikk en rundtur etter åpningen av Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

iriks

Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark samler noen av Norges fremste kreftforskere og har som mål å utvikle banebrytende kreftbehandlinger.

– Dette er et unikt senter og en understreking av at vi har kommet langt på flere områder i helseforskningen, sa statsministeren til NTB søndag.

Staten ved SIVA eier 22 prosent av senteret, mens en rekke andre aktører har gått inn på eiersiden.

Hvert år får omtrent 30.000 nordmenn kreft. Heldigvis blir mange friske eller lever godt med kreften, men det er i dag mange kreftformer som ikke kan behandles. Tradisjonell kreftbehandling som stråling og kjemoterapi har alvorlige bivirkninger, sier initiativtaker Jónas Einarsson.

– Det er et stort behov for å kommersialisere kreftforskningen som gjøres i Norge, samtidig som det er et like stort behov for å utvikle ny behandling. Norge er langt framme innen immunterapi mot kreft og har fortrinn innen persontilpasset kreftmedisin, sier Einarsson. Han er til daglig administrerende direktør i Radiumhospitalets Forskningsstiftelse, som etablerer og investerer i selskaper som utvikler kreftbehandling. (©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks