Anundsen angrer ikke på videoen

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier han ble overrasket over hvordan informasjonsvideoen hans blir omtalt, men angrer ikke.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen synes det var en god idé å lage en informasjonsvideo og tilbakeviser kritikken som har kommet mot ham. Her er Anundsen avbildet ved en tidligere anledning i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

iriks

– Nei, jeg gjør ikke det. Jeg synes det er viktig at folk får informasjon om hva de får igjen når de betaler skatt, sier Anundsen til NTB.

Filmen var hyppig kommentert i sosiale medier tirsdag, og Senterpartiets Geir Pollestad lagde en egen parodivideo fra Stortinget.

– Jeg synes fortsatt at videoen var en god idé. Jeg har hørt rykter om at det er en ære å bli parodiert, så det tar jeg ikke så tungt, sier han.

Til kritikken om at han har brukt offentlige midler til å lage en skrytevideo, svarer statsråden at han ikke ser noen forskjell på å lage en informasjonsvideo og å legge ut informasjon på departementets nettside.

– Vi bruker de informasjonsvirkemidler som har best mulig effekt. Så får vi se i ettertid om vi skal bruke film eller andre virkemidler, sier han. (©NTB)