«Superminister» Sanner fikk to nøkler

Oslo (NTB): Høyres Jan Tore Sanner fikk onsdag nøkler fra både fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) og kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp). Sanner blir nå kommunal- og moderniseringsminister.

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) overlot onsdag departementsnøkkelen til sin etterfølger, kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

iriks

Høyre/Frp-regjeringen slår nemlig sammen de to departementene for å samordne og styrke arbeidet med kommunene og den offentlige forvaltningen.

Med seg på veien fikk han lykkønskninger fra både Aasrud og Navarsete. Sanner kvitterte med å skryte av at begge de to avgåtte statsrådene har vært flinke til å møte i Stortinget for å svare på spørsmål fra opposisjonen.

– Jeg håper jeg blir like flink, sa Sanner.

Høyre, Frp, Venstre og KrF ble allerede tidlig i regjeringssonderingene enige om en kommunereform. Sanner blir mannen som nå får jobben med å sette politikken ut i livet. Også løftene om avbyråkratisering og forenkling i den offentlige forvaltningen havner på Høyre-nestlederens bord. (©NTB)