Vipers med full kontroll, klar for sin første finalehelg i mesterligaen

Vipers ledet hele veien i returkampen mot Buducnost i mesterligakvartfinalen og tok seg greit videre til finalehelgen etter 25-18-seier hjemme i Kristiansand.

Linn Jørum Sulland ble kampens toppscorer med seks mål på åtte skudd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix  Foto: Schrøder, Tor Erik

spo

Etter en råsterk 24-19-seier i Montenegro forrige uke skulle det mye til for at Vipers rotet bort semifinalebilletten de var på vei mot i mesterligaen i håndball.

Og de innfridde på hjemmebane med en meget solid kamp.

11-8 til pause ble 25-18 etter full tid. Over to kamper vant Vipers 49-37 sammenlagt.

Linn Jørum Sulland ble hjemmelagets toppscorer med seks mål på åtte skudd. Henny Reistad scoret fire mål – alle i løpet av det første kvarteret, mens Silje Waade fikk æren av å avslutte oppgjøret med Vipers' 25. scoring i kampen da fem sekunder gjensto.

Supertrente

Dermed er Vipers klare for finalehelgen i Budapest i mai, for første gang i klubbens historie. De er også det første laget fra Norge siden Larvik i 2014/15-sesongen. LHK tapte da 22-26 i finalen for nettopp Buducnost.

– Nå må vi gå for å vinne. Vi får se hvem vi får, men vi reiser ikke ned dit for å tape, sa Emilie Hegh Arntzen til Fædrelandsvennen etter lørdagens kamp.

– Jeg vet vi kommer til å vinne på at det blir to kamper på to dager. Vi er supergodt trent, sa Sulland til samme avis.

Drøm

I tillegg til Vipers er også en ungarske tittelforsvareren Györ, russiske Rostov-Don og franske Metz videre til finalehelgen.

– Det er fantastisk gøy. En drøm! Jeg syntes faktisk vi har noe å gjøre der også, så det blir spennende, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad i et intervju gitt til Viasat 4.

– I 2. omgang sliter vi for mye med å score. Jeg er kjempefornøyd, men vi kan godt lage flere mål. Vi hadde bra kontroll og det var det viktigste, sa Gjekstad videre.

Metz slo for øvrig ut Bucuresti med 23-22-seier hjemme og 54-48 sammenlagt. Sistnevnte blir Nora Mørks nye klubb fra sommeren av, men før den tid skal hun hjelpe Györ med å kopiere fjorårets mesterligatriumf.

Trekningen av semifinalene skjer tirsdag.

(©NTB)