Birgit Skarstein vant verdenscupen i pararoing

Birgit Skarstein smalt til med seier i para-singlesculler i verdenscupavslutningen i Rotterdam søndag. Dermed vant 30-åringen verdenscupen sammenlagt.

Birgitt Skarstein vant verdenscupen i pararoing som følge av søndagens seier i Rotterdam. Foto: Tore Meek / NTB scanpix 

spo

Med seier i både Poznan forrige måned og Rotterdam søndag kunne Skarstein slippe jubelen løs for sammenlagtseieren.

Søndag var trønderen i klasse for seg og vant nesten 37 sekunder foran israelske Moran Samuel. Allerede ved 500 meter hadde Skarstein en luke på åtte sekunder, og avstanden bare økte og økte utøver løpet.

– Dette løpet var veldig viktig for å teste ut små tekniske forandringer. En liten justering av hvordan jeg slipper årene ned i vannet. Det er en liten detalj, men det har betydning over 2000 meter, sa Skarstein i seiersintervjuet.

Nå skal 30-åringen og de øvrige i den norske troppen på treningsleir for å forberede seg til VM i østerrikske Ottensheim i slutten av august. Skarstein tok VM-gull i samme øvelse i 2014, 2017 og 2018.

(©NTB)