FIFA straffet Hongkongs fotballforbund etter piping mot Kinas nasjonalsang

FIFA har ilagt Hongkongs fotballforbund en bot på 140.000 kroner etter at publikum buet og pep da Kinas nasjonalsang ble spilt før en VM-kvalifiseringskamp.

Protestene i Hongkong har også bredt seg til fotballarenaen, og FIFA har nå bøtelagt Hongkongs fotballforbund fordi publikum pep mot Kinas nasjonalsang. Foto: Vincent Yu, AP / NTB scanpix 

Demonstranter roper slagord før VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Hongkong og Iran i september. Hongkongs fotballforbund er nå straffet av FIFA. Foto: Kin Cheung, AP / NTB scanpix 

spo

Det ble også ropt politiske slagord og brukt bannere med politisk budskap i forbindelse med kampen.

Det internasjonale fotballforbundets disiplinærkommisjon ila boten på 15.000 sveitserfranc for «forstyrrelse under nasjonalsangene og formidling av budskap som er upassende under en idrettsbegivenhet».

Det var før VM-kvalifiseringskampen mot Iran forrige måned at publikum markerte sin misnøye under nasjonalsangen. Den tidligere britiske kolonien har siden 1997 vært underlagt kinesisk suverenitet, men med delvis selvstyre etter prinsippet «ett land – to systemer». Hongkong har fortsatt et eget landslag, men det er Kinas nasjonalsang som spilles før kampene.

Den siste tiden har det vært omfattende demonstrasjoner og protester i Hongkong med krav om flere demokratiske rettigheter.

(©NTB)