Norges seiersrekke i stafett fortsetter etter mektig opphenting

De norske skiskytterkvinnene har gjort rent bord i verdenscupstafettene denne sesongen. Fredag sikret Marte Olsbu Røiseland ny seier i Ruhpolding.

Karoline Knotten fikk det tungt på åpningsetappen i Ruhpolding fredag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

spo

Seieren var Norges fjerde strake i verdenscupen i vinter. Det betyr at Tiril Eckhoff og lagvenninnene er ubeseiret og går mot VM i Antholz som soleklare gullfavoritter.

Fredag fulgte Frankrike nærmest de norske jentene. Seiersmarginen ble til slutt på 10,7 sekunder.

Sveits ble overraskende nummer tre, 20,7 sekunder bak Norge.

– Dette var like digg som de foregående gangene. Helt konge, sa Ingrid Landmark Tandrevold til NRK etter seieren.

– Dette føles kjempebra. Vi legger skikkelig press på oss selv foran VM, sa ankerkvinnen Olsbu Røiseland.

Skuffet Knotten

Karoline Knotten fikk igjen sjansen på åpningsetappen, akkurat som da det norske laget gikk til topps på stafettene i Östersund og Hochfilzen før jul.

Fredag måtte hun tåle to ekstraskudd på liggende skyting og ytterligere ett på stående. Dermed havnet Norge på etterskudd i kampen om de aller mest framskutte plasseringene.

Da Ingrid Landmark Tandrevold ble sendt ut på etappe nummer to var avstanden opp til teten rett i overkant av ett minutt.

– Nå er det veldig vondt. Det er kjipt å gå en dårlig etappe. Jeg var offensiv som jeg pleier på førsterunden, og fikk selvtillit av det, men jeg ble altfor ivrig på skytingen, sa Knotten til NRK underveis i stafetten.

– Jeg føler ikke jeg fikk ut det jeg var god for, og det føles ikke bra akkurat nå, tilføyde hun.

Etter målgang kunne hun smilte bredt sammen med lagvenninnene.

Eckhoff i superform

Tandrevold skjøt fullt på liggende, men klarte ikke nærme seg teten. Tross ett ekstraskudd på stående reduserte hun forspranget til ledende Frankrike til 47,2 sekunder til veksling.

– Jeg prøvde å gå mitt eget løp, samtidig som jeg gikk alt jeg kunne fra start. Jeg er fornøyd med mye. Litt irriterende at jeg bommet på det siste skuddet. Jeg var nok litt hissig på grøten, oppsummerte Tandrevold til NRK.

Tiril Eckhoff har vunnet fem av de sju siste verdenscuprennene og er i sitt livs form. Fredag gikk Fossum-løperen meget offensivt ut og fosset innpå teten i skisporet.

Fem raske treff på liggende sendte Norge inn i pallkampen, og inn til stående var forspranget til Tyskland i tet redusert til under 20 sekunder. Der sprakk hjemmehåpet Vanessa Hinz og måtte ut i strafferunden.

Olsbu Røiseland avsluttet

Eckhoff måtte ha to ekstraskudd på å fylle, men var ikke mer enn 17,5 sekunder bak Frankrike. Til veksling hadde avstanden krympet til kun to sekunder.

– Jeg «grunnet» på fra start. Dette var gøy. Jeg tenkte at stafett er stafett, og skiskytterstafett er noe som snur fort, sa en glad Eckhoff.

På ankeretappen brukte Marte Olsbu Røiseland seks skudd på de fem liggendeblinkene og gikk med det ut i tet. Konkurrentene bommet.

På stående brukte Froland-jenta også seks skudd og tok vare på ledelsen sin. 11 sekunder var forspranget til Frankrike ut på sisterunden. Den luken ga ikke Olsbu Røiseland fra seg.

Lørdag er det stafett for menn i Ruhpolding, mens det søndag skal gås jaktstarter i den tyske skiskyttermetropolen. Der går Tiril Eckhoff ut i tet og har aller tiders sjanse til å ta sesongens sjette individuelle verdenscupseier.


(©NTB)