BBC: Chelsea åpner for at midtbanestjerne får avbryte sesongen

Chelsea-spiller N'Golo Kanté nekter å trene med laget som følge av virusfrykt. Klubben skal være åpen for at franskmannen ikke spiller mer denne sesongen.

Chelseas N'Golo Kanté vil ikke trene med lagkameratene. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix 

spo

Kanté var tilbake på trening tirsdag denne uken, men siden har han gått tilbake til å trene på hjemmebane. Franskmannen har ifølge BBC klubbens støtte i den beslutningen.

29-åringen skapte bekymring blant sine lagkamerater da han besvimte etter en trening i 2018, og samme år døde Kantés bror av hjerteinfarkt.

Britiske helsemyndigheter har også konkludert med at fargede menn og kvinner har dobbelt så stor risiko for å dø av koronaviruset som hvite i England og Wales.

Ifølge BBC vet ikke Chelsea-ledelsen når midtbanestjernen kan komme til å gjenoppta treninger med lagkameratene. Klubben skal imidlertid være innstilt på å gi ham den tiden han trenger. Dermed kan det tenkes at Kanté ikke spiller flere kamper denne sesongen, selv om Premier League-sesongen skulle bli gjenopptatt.

Støtte fra Henderson

Kanté er ikke alene i sin frykt for koronasmitte. Watford-kaptein Troy Deeney har gjort det klart at han ikke er rede til å gjenoppta trening. Han er bekymret for å smitte sin 5-årige sønn, som har en luftveislidelse.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson gikk fredag ut med støtte til Kanté, Deeney og andre spillere som ikke er komfortable med å trene i dagens situasjon.

– Den som ikke føler seg trygg eller komfortabel bør verken tvinges eller presses til å gå på trening, sier Henderson til Sky Sports.

Føler seg trygg

– Jeg respekterer fullt ut de som ikke føler seg komfortable med å trene ennå, men jeg håper samtidig at de respekterer meg og de andre som har valgt å gjenoppta treningen.

Liverpool-kapteinen er tilbake i trening med serielederen og føler at smitteverntiltakene er tilstrekkelige.

– Jeg føler meg trygg på treningsanlegget, ellers ville jeg ikke vært her. Det samme gjelder lagkameratene, men om noen av dem følte seg utrygge så ville jeg støtte dem fullt ut og stå opp for deres rett til å holde seg borte inntil de føler det er riktig å komme tilbake.

(©NTB)