Håndball-VM: Både Portugal og Frankrike gjorde jobben – ikke bra for Norge

Verken Island eller reserven Sveits hjalp Norge i håndball-VM for menn. Både Portugal og Frankrike vant sine kamper.

Sveits' Andy Schmid i duell med Portugal i håndball-VM. Foto: Petr David Josek, AP Pool / NTB 

spo

Norge ville hatt stor nytte av avgitte franske og portugisiske poeng, men slik ble det ikke.

Portugal ledet bare 30-29 snaut fire minutter før slutt. Et straffemål og en utvisning til Sveits kort etter avgjorde kampen til 33-29.

Frankrike hadde trøbbel med Island og lå under 20-22 snaut midtveis i andreomgangen. Men flere feil fra Island på kort tid sendte det franske laget tilbake i ledelsen til seier 28-26. Frankrikes tredjekeeper Yann Genty ble avgjørende mot slutten med flere redninger.

Norge møter Algerie fredag.

Spennende innspurt

De tre siste kampene i gruppen avvikles søndag. De to beste lagene i puljen får plass i kvartfinalen. Målforskjellen mellom Frankrike, Portugal og Norge kan bli avgjørende om alle tre havner på åtte poeng. Der ligger de norske gutta dårligst an i de innbyrdes oppgjørene.

Norge får garantert kvartfinale med seirer i sine to siste kamper samtidig som Frankrike ikke taper for Portugal.

Frankrike er så godt som sikret cupspill allerede og kan tåle et solid tap i sin siste kamp i hovedrunden og likevel gå videre.

Det franske laget vinner også gruppen og tar med seg portugiserne videre med et tap på opp til to mål om disse tre lagene ender på åtte poeng.

Dødelig cocktail

Norges firemålstap i åpningskampen mot Frankrike og den knepne triumfen over Portugal kan bli en dødelig cocktail med tanke på målforskjellen til det norske laget.

Den kan sende laget ut av VM før cuprundene.

– Vi får se hva som skjer søndag. Vi skal bare gjøre det vi kan for å vinne, kanskje med ett mål, sier Portugals trener Paulo Pereira til NTB.

– Jeg liker norsk håndball fordi de som bor der forstår håndball, sier Pereira.

(©NTB)