Store ord fra utbryterklubbenes ledere

Trusselen om en superliga utenfor fotballforbundenes kontroll har lenge hjemsøkt europeisk fotball. Nå blir det virkelighet, og lederne bak bruker store ord.

Real Madrid og Liverpool møttes sist uke i mesterligakamp. Neste gang kan det bli i den nye utbryterligaen som nå er bekreftet opprettet. Foto: Jon Super, AP / NTB 

spo

– Vi skal hjelpe fotballen på alle nivåer og løfte den til sin rettmessige plass i verden. Fotball er den eneste globale idretten, med flere enn fire milliarder tilhengere, og som store klubber har vi et ansvar for å innfri deres ønsker, sier Real Madrids president Florentino Pérez.

Han er nyutnevnt formann i den nyopprettede Super League og uttaler seg i den offisielle uttalelsen som ble lagt ut natt til mandag.

– De 12 klubbene representerer milliarder av tilhengere over hele kloden og 99 europacuptrofeer. Vi har kommet sammen på et kritisk tidspunkt for å forvandle europeiske turneringer og gjøre sporten vi elsker bærekraftig langt inn i framtiden. Vi øker solidariteten vesentlig og gir fotballfans og hobbyspillere en jevn strøm av storkamper som vil nære deres lidenskap for sporten samtidig som de tilbys engasjerende rollemodeller, sier Juventus-formann Andrea Agnelli.

Han er den nye ligaens viseformann.

Ole Gunnar Solskjærs klubb Manchester United er også blant de 12 klubbene som står bak den nye ligaen, og klubbens formann Joel Glazer uttaler seg også.

– Ved å bringe verdens største klubber og spillere sammen i kamper mot hverandre gjennom sesongen, vil Super League åpne et nytt kapittel i europeisk fotball. Det sikrer kamper og fasiliteter i verdensklasse, og økt økonomisk støtte til hele fotballpyramiden, sier han.

(©NTB)