Kron tilkjent etappeseier i Tour de Suisse – Leknessund imponerte

Andreas Kron var toer over mål på fredagens etappe i Tour de Suisse, men ble tilkjent seieren fordi Rui Costa hindret ham i spurten.

Richard Carapaz i ledertrøya havnet et stykke bak på fredagens etappe i Tour de Suisse, men forsvarte ledelsen med to etapper igjen. Foto: Gian Ehrenzeller, Keystone via AP / NTB 

spo

Portugiseren sjenerte dansken med sitt valg av linje på oppløpet, og Kron gestikulerte kraftig etter målpassering, mens Rui Costa unnlot å juble. 20 minutter senere ble Rui Costa deplassert og Kron utropt til etappevinner.

– Det vil sikkert bli diskutert, men vi startet spurten på høyre side av veien og endte opp helt til venstre, sa Kron i seiersintervjuet. Den unge dansken er i sitt første år som profesjonell.

Andreas Leknessund tråkket inn til 10.-plass ett minutt etter vinneren på den tøffe etappen med flere bratte stigninger. Den norske DSM-rytteren satte farge på etappen og var lenge med i kampen om en enda bedre plassering.

Nest best av de unge

Leknessund var mot slutten med i en gruppe som tok opp jakten på ledende David de la Cruz. Nordmannen måtte resignere i den kampen, men han styrket sin sjanse i kampen om ungdomstrøya.

Med to etapper igjen er Leknessund nest beste ungdomsrytter sammenlagt, 11 sekunder bak irske Eddie Dunbar fra Ineos-laget. Totalt er Leknessund på 15.-plass.

De la Cruz ble innhentet seks kilometer før mål, og tre mann gjorde til slutt opp om seieren. Hermann Pernsteiner resignerte først og ble nummer tre.

Stoppet av magesjau

Amund Grøndahl Jansen var en av fire BikeExchange-ryttere som uteble fra start fredag etter å ha blitt rammet av magesjau. Også Lucas Hamilton, Luke Durbridge og Jack Bauer måtte kaste inn håndkleet. Hamilton var nummer seks i sammendraget.

Richard Carapaz i ledertrøya og de andre i kampen om sammenlagtseier kom inn 2.49 minutter bak vinneren. Ineos-rytteren fra Ecuador er 26 sekunder foran danske Jakob Fuglsang og 38 foran tyske Maximilian Schachmann.

(©NTB)