Eagle bidro til kjempestart for Hovland i München

Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

Viktor Hovland har fått ett slag under par på åpningsrunden i München etter ni hull. Foto/Gregory Bull / AP / NTB 

spo

Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

– Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde.

Åpningsrunden kunne ikke spilles ferdig torsdag. Et tordenvær tvang fram en utsettelse. Hovland ligger på en foreløpig delt 16.-plass og er tre slag bak en tetgruppe på fire spillere, men spanske Sebastian Garica har muligheten til å få en luke til de andre når han fredag skal spille ferdig seks hull.

Hovland startet på banens tiende hull og fikk en drømmeinnledning med en umiddelbar birdie. Så ble det trøbbel. På hull nummer to røk han på en bogey etter å ha slått i vannet på innspillet.

Eagle-løft

Så ble det par på de fem neste hullene og birdie på hull nummer 17. Det 18. hullet endte igjen med par.

Hovland startet deretter turen tilbake til klubbhuset med par på banens 1. hull.

Rundens annen bogey kom på det neste hullet, og dermed var nordmannen tilbake på par. To strake hull på par ble fulgt opp med rundens tredje birdie. På banens sjette hull fikk Hovland en eagle (to slag under par). Dermed gjorde han et byks oppover på resultatlisten.

Han avsluttet runden med en birdie og totalt fire slag under par.

Har tatt steg

Etter runden fikk han spørsmål om hva han er blitt bedre på denne sesongen.

– Jeg er blitt sikrere i puttingen min. Jeg kan stole på puttingen hver eneste dag, og nærspillet mitt er blitt mye bedre. Jeg treffer renere, svarte 23-åringen.

Best så langt av de tidlig startende i München er australieren Wade Ormsby som brukte 65 slag på runden, sju slag under par.

– Det er lenge siden jeg har spilt i Europa, så det gleder jeg meg til. Det blir veldig deilig, det er en litt annerledes følelse å spille i Europa. Gresset er mer det jeg er vant til fra Norge, og alt minner mer om hjemme. Jeg gleder meg veldig, sa Hovland til NTB foran åpningsrunden.

Han spiller på europatouren for å ha mulighet til å kvalifisere for det europeiske Ryder Cup-laget.

(©NTB)