Dønnum klar for Standard Liège – får draktnummer 11

Aron Dønnum (23) får endelig teste profflivet. Vingen bytter ut Vålerenga med toppklubben Standard Liège i belgisk fotball.

Aron Dønnum blir proffspiller i Belgia. Foto: Torstein Bøe / NTB 

spo

Overgangen bekreftes av Standard Liège i en video på klubbens Twitter-konto. Der kommer det fram at Dønnum skal spille i drakt nummer 11 for klubben som endte på 8.-plassen i den belgiske toppdivisjonen sist sesong.

VIF har også publisert en artikkel der overgangen bekreftes. Eidsvoll-gutten Dønnum var opprinnelig kontraktsfestet til ytterligere tre sesonger med Vålerenga, men selges for et tosifret millionbeløp.

– Aron er en av de beste spillerne jeg har trent, og med den sesongen han hadde i fjor, og ikke minst i år, så er han for god for Eliteserien, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo og legger til:

– Da blir han solgt, og det er fantastisk av Aron å legge igjen så mye penger i Vålerenga. Han viser kjærlighet til klubben.

Har imponert

Den dribleglade kantspilleren har gjort sine saker godt i Vålerenga den siste tiden. På ni kamper denne sesongen gjorde 23-åringen fem mål og tre målgivende pasninger.

– Vi mister et av de sterkeste kortene rent sportslig, men slik er fotballen. Det vi også mister, er en veldig fin gutt og en bra mann i garderoben, og det er synd. Heldigvis er det mulig å besøke ham i Belgia, og vi kommer til å følge karrieren hans tett videre, sier Fagermo med et smil.

Dønnum slo gjennom i Eliteserien etter å ha gått gradene i Oslo-klubben som juniorspiller. Denne sesongen fikk han også landslagsdebuten for Norge.

Så seieren glippe

Ole Martin Årst og Bjørn Helge Riise er tidligere norske innslag i Standard Liège. Førstnevnte scoret 41 mål på 72 seriekamper for klubben.

Fredag kveld var Dønnum til stede da Standard spilte 1-1 hjemme mot Genk i den belgiske serieåpningen. Vingen la ut en video fra tribunen på sin Instagram-profil.

Hjemmelaget ledet lenge, men Theo Bogonda kvitterte to minutter på overtid og sørget for at Genk fikk med seg ett poeng hjem. Simen Juklerød var ubenyttet reserve for gjestene, mens Kristian Thorstvedt var ute med skade.

(©NTB)