God start for Tomasgaard i seilingen

Herman Tomasgaard seilte inn til 3.-plass i første OL-seilas i Laser-klassen. Dermed fikk han en god start på den olympiske regattaen.

Laser-seilerne i aksjon i Enoshima. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB 

spo

Tomasgaard var nummer seks av de 35 deltakerne ved første bøye, men seilte seg raskt opp til tredjeplassen og beholdt den til mål. Han kom inn 1.22 minutt etter den franske vinneren Jean Baptiste Bernaz, mens finske Kaarle Tapper ble nummer to.

Det skal gjennomføres ti seilaser for jolleseilerne før de beste går videre til medaljeseilasen. Laser-seilerne skulle vært i aksjon en gang til søndag, men den seilasen ble avlyst.

Line Flem Høst i Laser Radial ble bare nummer 20 i første seilas, men forbedret seg kraftig med 3.-plass i den neste. Dermed har hun 7.-plass sammenlagt etter første dag. Svenja Weger fra Tyskland leder med plassiffer 6 etter 5.- og 1.-plass søndag.

Endre Funnemark i RS:X-klassen fikk 14.- og 16.-plass i de to første seilasene, men seilte seg opp og sikret 5.-plass i den tredje. Den seilasen ledet han innledningsvis.

Mateo Sanz Lanz fra Sveits vant begge de to første seilasene i RS:X for menn, mens nederlandske Kiran Badloe vant den tredje.

Brettseilerne er blant dem som skal gjennomføre 12 seilaser før medaljeseilasen. Lanz leder sammenlagt, mens Funnermark er på 12.-plass.

Det internasjonale seilerforbundet har varslet om at det kan bli endringer i OLs konkurranseprogram på grunn av den tropiske stormen Nepartak, men foreløpig er ingen endringer offentliggjort.

(©NTB)