fredag 19.10 2018

Enighet etter lang lønnskonflikt i Air France

Lønnskonflikten i Air France ble fredag løst etter måneder med konflikt og streiker.

Italia vil forby plastkopper fra 2020

Italia planlegger å forby både kopper, tallerkener og bestikk laget av plast fra 2020, opplyser miljøvernminister Sergio Costa.

Titusener tok farvel med ofre for skolemassakre på Krim-halvøya

Mange lot tårene strømme under minneseremonien for de 20 som ble drept under skolemassakren i byen Kertsj på Krim-halvøya.

Solberg møtte Medvedev – snakket ikke om spionsak

Statsminister Erna Solberg (H) møtte Russlands statsminister Dmitrij Medvedev under ASEM-møtet i Brussel fredag. Men saken om Frode Berg ble ikke diskutert, opplyser hun.

EU-domstolen krever at Polen omgjør tidligpensjon av dommere

EU-domstolen har bestemt at Polen må oppheve beslutningen om at pensjonsalderen for landets høyesterettsdommere skal senkes.

Kandahar-angrep skaper sikkerhetsvakum før valget i Afghanistan

Talibans drap på en av Afghanistans viktigste sikkerhetstopper har kastet landet ut i en enda mer ustabil og uforutsigbar situasjon rett før valget.

Mann reddet ut av ventilasjonssjakt i Stockholm

Mannen som i timevis satt bom fast i en ventilasjonssjakt i Vasastan i Stockholm, er reddet ut.

Radikal muslimsk predikant løslatt i Storbritannia

Den ytterliggående islamisten Anjem Choudary er løslatt fra britisk fengsel, der han har sonet en dom på fem og et halvt år.

Tyrkia har ikke gitt lydopptak til USA

Tyrkia har ikke gitt USA lydopptak av det som skal være drapet på journalisten Jamal Khashoggi, sier landets utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

Irlands statsminister mener Solberg har havnet i en «pussig» situasjon

Irlands statsminister Leo Varadkar lyttet med stor interesse da Erna Solberg oppdaterte ham om regjeringsknipa hjemme i Norge.

Tyrkia inviterer Putin, Merkel og Macron til Syria-toppmøte

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan inviterer lederne i Russland, Tyskland og Frankrike til et toppmøte om Syria-krigen i Istanbul neste uke.

Litteraturprofessor inn i Svenska Akademien

Litteraturprofessor Mats Malm er valgt inn som medlem i det kriserammede Svenska Akademien, som i år droppet å dele ut Nobels litteraturpris.

Tokyo-børsen ned på ukens siste handledag

Mens Tokyo-børsen måtte stenge med en nedgang på 0,56 prosent, endte fredagen med oppgang i Hongkong og Shanghai.

Tut og kjør for Volvo

Volvo selger stadig flere lastebiler, busser og anleggsmaskiner og hadde et overskudd før skatt på nærmere 8,9 milliarder kroner i tredje kvartal.

Harry og Meghan barføtt på Bondi Beach

Britenes prins Harry og hertuginne Meghan kastet skoene da de besøkte fargerike surfere som snakket om mental helse på Bondi Beach i Sydney.

Medier: Tyrkisk politi søker etter Khashoggis levninger utenfor Istanbul

Tyrkisk politi leter etter levninger av antatt døde Jamal Khashoggi i et skogsområde utenfor Istanbul og i en by ved Marmarahavet, melder medier.

Kinas økonomiske vekst stagnerer

Kinas økonomi vokste 6,5 prosent i tredje kvartal. Det er den svakeste veksten verdens nest største økonomi har hatt siden første kvartal i 2009.

Flere flykter fra tørke enn fra Taliban i Afghanistan

Flere afghanere flykter fra tørke enn fra Taliban. Samtidig som landet skal velge ny nasjonalforsamling, står millioner i fare for å dø i løpet av vinteren.