mandag 15.10 2018

Opel kan bli bedt om å kalle tilbake 100.000 biler

Tyske myndigheter planlegger å be bilprodusenten Opel om å tilbakekalle rundt 100.000 dieselbiler på grunn av påstått utslippsjuks.

Stefan Löfven (S) er klar til å sondere regjeringsterrenget i Sverige

Sosialdemokratenes leder Stefan Löfven er klar til å ta neste etappe i stafetten om å danne ny regjering i Sverige.

SOHR: Jihadister fortsatt i Idlib etter at tidsfristen gikk ut

Den dominerende opprørsalliansen i Idlib-provinsen i Syria har ennå ikke trukket seg ut av området etter at fristen gikk ut natt til mandag.

Prins Harry og hertuginne Meghan venter barn

Prins Harry og kona hertuginne Meghan venter barn, opplyser Kensington Palace.

Avtale klar om åpning av jernbane mellom Nord- og Sør-Korea

Nord- og Sør-Korea er blitt enig om en storstilt seremoni for å feire starten på et prosjekt med å knytte veier og jernbaner mellom de to statene sammen.

Asia-børsene stengte i rødt

Børsene i Asia opplevde ny nedgang mandag. I Tokyo var Nikkei-indeksen ned 1,8 prosent ved stengetid.

Flere investorer boikotter konferanse i Saudi-Arabia

JP Morgans sjef Jamie Morgan og Fords sjef Bill Ford trekker seg fra en investeringskonferanse i Saudi-Arabia som følge av forsvinningen til Jamal Khashoggi.

Merkels partner i Bayern erkjenner valgnederlaget

Dette er ikke en god dag for CSU, sier delstatsministeren i Bayern etter søndagens katastrofevalg for statsminister Angela Merkels alliansepartner.

Frihandelsavtale med Kina tidligst klar til neste år

Norge og Kina blir ikke enige om en frihandelsavtale i år, ifølge næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) – som likevel er fornøyd med framgangen.

Kongen slo et slag for velferdsstaten i Beijing

– Noen synes at gode velferdssystemer bare er en utgift, men egentlig er det en investering, sa kong Harald da han talte til forskere og studenter i Beijing.

Trump trekker påstanden om at klimaendringer er en bløff

USAs president Donald Trump sier han ikke vet om klimaendringer er menneskeskapt og tror klimaet vil «endres tilbake igjen».

søndag 14.10 2018

Erdogan diskuterte Khashoggi-forsvinning med Saudi-Arabias konge

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Saudi-Arabias kong Salman har hatt sin første telefonsamtale om forsvinningen til journalisten Jamal Khashoggi.

Brexitsamtalene på randen av sammenbrudd

Forhandlingene mellom EU og Storbritannia om en skilsmisseavtale er kastet ut i full krise etter mislykkede hastemøter søndag.

Fire drept i skyting under barnebursdag i USA

En krangel under bursdagen til en ettåring i Texas eskalerte til en skuddveksling der fire menn ble drept og en femte såret, ifølge amerikanske myndigheter.

Jihadister i Idlib lover fortsatt kamp

Den dominerende opprørsalliansen i Idlib-provinsen i Syria sier den vil fortsette å krige, bare timer før en deadline for at de skal trekke seg ut av området.

Tre omkom da de ble truffet av småfly i Tyskland

To voksne og et barn omkom da et småfly traff dem ved utkanten av en flyplass nær Fulda i Hessen sentralt i Tyskland, opplyser politiet.

Ingen enighet i hastemøter om brexit

EU og Storbritannia er fortsatt ikke enige i forhandlingene om skilsmissen, får NTB bekreftet etter flere ekstraordinære møter søndag.

Putin-kritiker sluppet ut av fengsel

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er sluppet ut av fengsel etter å ha sonet i tre uker for å ha organisert demonstrasjoner mot regjeringen.