fredag 20.04 2018

Britisk CIA-hacker dømt til to års fengsel

Den britiske tenåringen som hacket seg inn på epostene til CIA-direktøren og flere etterretnings- og forsvarstopper i USA, er dømt til to års fengsel.

Prins Charles tar over morens lederjobb i Samveldet

De 53 landene i Samveldet av nasjoner bekrefter at britenes prins Charles etterfølger dronning Elizabeth som organisasjonens leder.

Trump langer ut mot OPEC: – Vil ikke akseptere høy oljepris

USAs president Donald Trump kritiserer oljekartellet OPEC for det han mener er kunstig høye oljepriser, og legger til at dette ikke vil bli akseptert.

Svenska Akademien overlater intern granskingsrapport til politiet

Kriserammede Svenska Akademien bryter tausheten og overlater en intern gransking knyttet til en overgrepsanklaget kulturprofil til politiet.

Amerikansk storbank ilagt milliardbot

Den amerikanske storbanken Wells Fargo er ilagt en bot tilsvarende 7,8 milliarder kroner for ulovlig bil- og huslånspraksis, bekrefter amerikanske myndigheter. 

Reuters-journalister skal ha blitt lurt i politifelle i Myanmar

En politisjef i Myanmar ga ordre om å lure en Reuters-journalist i en felle ved å gi ham hemmeligstemplede  dokumenter, hevdet et politivitne i retten fredag.

Russen dropper sexregel etter internasjonale medieoppslag

Veidirektør Terje Moe Gustavsens oppfordring til russen om ikke å ha sex i rundkjøringer har fått stor oppmerksomhet i utlandet. Nå endrer russen knutereglene.

Natalie Portman vil ikke ta imot pris i Israel

Oscar-vinner Natalie Portman vil ikke komme til Israel for å ta imot den prestisjetunge Genesis-prisen.

Deutsche Bank med tidenes feiloverføring

Deutsche Bank, Tysklands største, innrømmer å ha utført tidenes feiloverføring. Hele 28 milliarder euro forsvant, men kom heldigvis til rette igjen.

Porsche-topp pågrepet etter razzia

En sjef hos den tyske bilprodusenten Porsche er pågrepet i forbindelse med politiets etterforskning av svindel med diesel-utslippsdata.

Romanias president slakter plan om å flytte ambassade til Jerusalem

Romanias president Klaus Iohannis retter skarp kritikk mot regjeringspartiets planer om å flytte landets ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Over 10.000 evakueres etter bombefunn i Berlin

Sentralbanestasjonen i Berlin og over 10.000 beboere og arbeidere i området rundt evakueres etter funn av en udetonert bombe fra andre verdenskrig.

Baskisk separatistgruppe beklager 

Den baskiske separatistgruppa ETA beklager den smerte og skade den har påført andre i sin kamp for et selvstyrt Baskerland og ber ofrene om tilgivelse.  

The Telegraph: EU avviser Mays forslag om Irland-grense

EU avviser Storbritannias forslag om en myk grenseordning mellom Irland og Nord-Irland, et av de vanskeligste brexit-spørsmålene, ifølge The Telegraph.

Dødsdømt 83-åring henrettet i Alabama

En Alabama-innsatt på 83 år er henrettet ved giftsprøyte, den eldste siden USA gjeninnførte dødsstraff i 1970.

Kraftig vulkanutbrudd i Japan

Vulkanen Io har våknet til live i Japan, for første gang på 250 år.

Karadzic anker dommen på 40 års fengsel for folkemord

Den engang så fryktede bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic får sin ankesak opp for FN-domstolen i Haag mandag. Karadzic er dømt til 40 års fengsel.

Over 50 skadd i togkollisjon i Salzburg

Rundt 50 mennesker er lettere skadd i en kollisjon mellom to togsett i Salzburg i Østerrike, melder lokale medier.