Fire palestinere drept etter flere nye knivangrep

Hebron (NTB-AFP): Fire palestinerne er drept og tilstanden til en femte er ukjent etter nye voldsepisoder i Hebron og Øst-Jerusalem lørdag. De fem skal ifølge israelsk politi og militære ha forsøkt å knivstikke israelere.

Israelsk politi fjerner liket av en palestiner som ble skutt og drept i Øst-Jerusalem lørdag, angivelig etter å ha angrepet israelske soldater med kniv. Foto: Reuters / NTB scanpix 

En 18 år gammel palestiner ble skutt og drept av en israelsk bosetter i Hebron på den okkuperte Vestbredden lørdag, angivelig etter å ha angrepet bosetteren med kniv. Foto: Reuters / NTB scanpix  

En israelsk soldat skyter tåregass mot palestinske demonstranter i Hebron tidligere i uka. Minst fire palestinere er drept etter flere knivangrip lørdag, opplyser israelske myndigheter. Foto: Mussa Qawasma / Reuters / NTB scanpix 

uriks

Det er ingen tegn til at den spente situasjonen i området roer seg.

I Hebron ble en palestinsk 18-åring skutt og drept av en israelsk bosetter som han ifølge den israelske hæren angrep med kniv. Bosetteren ble ikke skadd.

Noen timer senere ble en 16 år gammel palestinsk jente skutt og drept av en kvinnelig israelsk soldat i Hebron. Tenåringen skal ha knivstukket soldaten i hånden.

I et tredje angrep i Hebron ble en israelsk soldat knivstukket og moderat såret. Hæren opplyser at den palestinske angriperen ble skutt, uten å gi detaljer om tilstanden.

Lørdag kveld kom det også meldinger fra israelsk politi om at en palestinsk angriper var skutt og drept ved en kontrollpost på Vestbredden. (©NTB)