Israel langer ut mot Obama etter FN-resolusjon

Tel Aviv (NTB-AFP): Israel kommer ikke til å rette seg etter FNs krav om å stanse all utvidelse av bosetninger, bedyrer statsminister Benjamin Netanyahu.

Tonen mellom statsminister Benjamin Netanyahu (til venstre) og USAs avtroppende president Barack Obama har ikke vært hjertelig. Her møttes de i New York 21. september. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix 

uriks

Israel langer ut mot president Barack Obama etter at USA lot være å legge ned veto i FNs sikkerhetsråd mot resolusjonen som slår fast at bosetningene på den okkuperte Vestbredden er ulovlig.

– Israel avviser denne skammelige antiisraelske resolusjonen i FN og kommer ikke til å underkaste seg dens betingelser, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor fredag kveld.

– Obama-administrasjonen har ikke bare unnlatt beskytte Israel i denne sammensvergelsen i FN – de hadde en finger med i spillet i kulissene, heter det videre.

Statsminister Netanyahu sier videre at han ser fram til å samarbeide med påtroppende president Donald Trump og «alle våre venner i Kongressen, både republikanere og demokrater, for å omgjøre de skadelige konsekvensene av denne absurde resolusjonen.» (©NTB)