Frankrikes regjering lar seg ikke rikke av protester 

Den franske regjeringen står fast på sin varslede arbeidslivsreform selv om deler av fagbevegelsen er i harnisk og har mobilisert til masseprotester.
uriks

Arbeidsminister Muriel Pénicaud framholdt onsdag at reformen vil bli gjennomført som planlagt.

– Vi gjennomfører de sakene som det franske folket ba oss om å gjøre, så vi kommer ikke til å gå tilbake på dette, sier hun til TV-kanalen BFM.

Også statsminister Édouard Philippe forsvarer reformen med at velgerne ønsker endringer.

– Det franske folket ba oss endre landet, de ba oss om å handle, sier han til France 2.

Lovendringene vil gi arbeidsgivere større mulighet til å ansette folk i midlertidige stillinger samtidig som det blir lettere å si opp folk. Mindre bedrifter vil i tillegg få større mulighet til å forhandle fram lokale avtaler med de ansatte.

Regjeringens forsvar for reformen kommer dagen etter at fagbevegelsen mobiliserte til masseprotester mot reformen over hele Frankrike.

Ifølge politiet deltok 200.000 mennesker i demonstrasjonene, mens fagorganisasjonen CGT mener at det riktige tallet er en halv million.

Franske kommentatorer er uenige i om oppslutningen var stor nok til å gi fagbevegelsens krav vind i seilene.

– Respektabelt frammøte, men ikke tilstrekkelig gitt regjeringens vilje til å gjennomføre, skriver Frédéric Vezard i avisen Le Parisien.

Det er varslet nye protester 21. og 23. september.


(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks