IS-kolonne fra Libanon framme i IS-kontrollert område øst i Syria

En kolonne med IS-krigere med familier som forlot Libanon i august, har fått lov til å kjøre inn i et IS-kontrollert område ved Deir al-Zor øst i Syria.
uriks

Det melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Eksilgruppen opplyser at kolonnen ankom provinsen Deir al-Zor onsdag.

Kolonnen med flere hundre mennesker forlot grenseområdene mellom Syria og Libanon i slutten av august som ledd i en våpenhvileavtale med den libanesiske Hizbollah-militsen, som kjemper på Assad-regimets side i krigen.

IS-krigerne fikk lov til å evakuere de tidligere IS-kontrollerte grenseområdene mot at de satte fri fangede Hizbollah-krigere og røpet stedet der flere drepte libanesiske soldater lå begravd.

Men den USA-ledede koalisjonen har vært svært kritisk til avtalen. Dermed ble kolonnen stående fast i ørkenen i Syria som følge av amerikanske flyangrep som hindret den i å kjøre videre. IS-krigere som har beveget seg for langt fra kolonnen, er blitt angrepet av amerikanske droner.

I forrige uke opplyste den USA-ledede koalisjonen at de ville avslutte droneovervåkingen av kolonnen og la bussene kjøre videre på anmodning fra Russland.

Ifølge SOHR har kolonnen bestått av elleve kjøretøy som har fraktet 200 IS-krigere og like mange sivile. Målet for kolonnen har vært den IS-kontrollerte byen Albukamal på grensen til Irak. Byen ligger i provinsen Deir al-Zor.

(©NTB)