Bilfører kjørte ned tre personer i Toulouse

Tre mennesker ble skadd i et mulig bilangrep utenfor Toulouse fredag, ifølge fransk politi. Gjerningsmannen antas å ha alvorlige psykiske problemer.
uriks

En bil kjørte på fotgjengere foran en skole i forstaden Blagnac ved firetiden, melder fjernsynsstasjonen BFM TV.

Gjerningsmannen, som er født i 1989, skal ha blitt pågrepet umiddelbart etter hendelsen. Etter det TV-stasjonen kjenner til, har han innrømmet at han forsøkte å kjøre ned folk med vilje.

De tre som ble skadd, er beskrevet som kinesiske studenter. To menn på 22 og 23 år ble lettere skadd, mens tilstanden skal være mer alvorlig for en 23 år gammel kvinne. Hun er ikke livstruende skadd.

De tre skal ha vært på vei over et fotgjengerfelt da de ble påkjørt.

Psykiske problemer

Gjerningsmannen har ikke vært oppført på franske myndigheters liste over kjente ekstremister, opplyser en kilde i politiet til nyhetsbyrået AFP. Han skal imidlertid ha vært dømt eller mistenkt for andre typer forbrytelser.

Aktor Pierre-Yves Couilleau i Toulouse sier føreren tidligere har hatt psykiske problemer.

Etter det avisa La Depeche kjenner til, har gjerningsmannen en alvorlig psykisk lidelse. Han skal ha forklart til politiet at han hørte stemmer som ba ham skade noen.

Også avisa Le Figaro viser til opplysninger som tyder på at gjerningsmannen har alvorlige psykiske problemer.

– Etterforskning

Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb sender i en Twitter-melding sin støtte til de skadde. Han skryter også av reaksjonen til politiet som pågrep mannen.

– Etterforskningen vil vise bakgrunnen for handlingen hans, skriver Collomb.

Saken etterforskes av vanlig politi, og antiterrormyndighetene er ikke koblet inn.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks