Duterte skryter av knivdrap

Filippinenes president Rodrigo Duterte skryter av å ha begått et knivdrap som 16-åring.

Filippinenes president Rodrigo Duterte skryter av at han som 16-åring begikk et knivdrap. Foto: AP / NTB scanpix  

uriks

– Som tenåring gikk jeg inn og ut av fengsel. Jeg herjet her og jeg herjet der, sier Duterte, som er på plass under APEC-toppmøtet i Da Nang i Vietnam.

– Da jeg var 16 år gammel, hadde jeg allerede drept noen. En virkelig person, med kniv. Jeg var bare 16 år, et blikk var alt som skulle til. Hvor mye tror dere trengs nå når jeg er president, sier Duterte.

Den filippinske presidenten har høstet krass kritikk for sin brutale krig mot narkotika, der han har gitt politiet og andre frie tøyler og løfte om straffefrihet.

Nærmere 4.000 mennesker er drept av filippinsk politi siden Duterte overtok for 16 måneder siden, og tusenvis av andre narkotikabrukere og selgere er drept av borgervern og folk som har tatt loven i egne hender.

Blant dem som har kritisert Duterte, er FNs spesialrapportør for utenomrettslige henrettelser, Agnes Callamard.

– Denne rapportøren, jeg har lyst til å slå til henne. Hun har fornærmet meg, sier Duterte.

Rett etter at han overtok som president sa Duterte at han «med glede ville slakte» 3 millioner narkotikamisbrukere og han kalte USAs daværende president Barack Obama «horesønn» for å kritisere ham for dette.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks