Flere drept i amerikansk droneangrep i Somalia

Et ukjent antall opprørere fra den militante islamistgruppa al-Shabaab skal være drept i et amerikansk droneangrep i Somalia.
uriks

Droneangrepet fant sted torsdag kveld og var rettet mot et al-Shabaab-mål rundt 160 kilometer vest for Somalias hovedstad Mogadishu, opplyser USAs Afrika-kommando, som har sitt hovedkvarter i Stuttgart i Tyskland.

Ifølge en kunngjøring ble «flere militante» drept i angrepet, og det hevdes videre at det ikke befant seg sivile i nærheten av målet for angrepet. Ytterligere detaljer er ikke kjent.

USA har gjennomført 22 angrep mot antatte al-Shabaab- og IS-mål i Somalia i år og understreker at disse angrepene skjer i samarbeid med landets regjering. Den ledes nå av den norsk-somaliske statsministeren Hassan Ali Khaire.

Al-Shabaab anklages blant annet for å ha stått bak lastebilbomben som krevde over 350 liv i Mogadishu 14. oktober.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks