Hizbollah-medier: IS-leder observert i syrisk by

IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi skal ha blitt observert i den syriske byen Albu Kamal, der det fortsatt meldes om kamper mellom IS og regimevennlige styrker.

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi under en seremoni i en irakisk moské. Bildet er hentet fra en video som ble offentliggjort av IS i juli 2014. Foto: AP / NTB scanpix 

uriks

Det er en nyhetstjeneste drevet av den sjiamuslimske, libanesiske Hizbollah-militsen som fredag meldte at al-Baghdadi er sett i byen, som ligger like ved grensen til Irak.

Det står ingenting i meldingen om hvorvidt Baghdadi er blitt tatt til fange, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

IS-lederen er ikke blitt sett offentlig på lang tid, og det er flere ganger blitt meldt at han enten er såret eller drept. Meldingene er imidlertid ikke blitt bekreftet.

Det var al-Baghdadi som utropte et kalifat i den irakiske byen Mosul sommeren 2014.

Albu Kamal ligger like ved grensen til Irak og var den siste IS-kontrollerte byen i Syria. Tidligere har IS mistet kontrollen over alle byer de har kontrollert i Irak.

Hizbollah-militsen har denne uken deltatt i kamper om byen sammen med syriske regjeringsstyrker. Torsdag meldte den syriske hæren at den hadde kontroll over Albu Kamal, men seieren ser ut til å ha vært kortvarig. Fredag meldte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at IS har greid å ta tilbake over 40 prosent av byen etter et angrep torsdag kveld.


(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks