Lederen for Catalonias regionforsamling løslatt fra varetekt

Lederen for den avsatte regionsforsamlingen i Catalonia, Carme Forcadell, er løslatt mot kausjon fra et varetektsfengsel i Madrid. 

Den avsatte lederen for regionsforsamlingen i Catalonia, Carme Forcadell på vei inn til fengslingsmøte i spansk høyesterett torsdag. Fredag ble hun løslatt mot kausjon. Foto: AP / NTB scanpix 

uriks

Forcadell ble varetektsfengslet torsdag, og det ble fastsatt en kausjon på 150.000 euro. I tillegg fikk hun passet sitt inndratt.

Fredag ettermiddag ble kausjonen betalt etter at katalanske uavhengighetstilhengere hadde samlet inn nok penger. Dermed besluttet spansk høyesterett at hun kunne løslates.

Forcadell har fredag benyttet seg av Twitter for å takke for støtten. Catalonias avsatte regionpresident Carles Puigdemont skriver i en tweet at Forcadell måtte «sove i fengsel etter å ha tillat en demokratisk debatt».

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks