Leger Uten Grenser får ikke lenger lov å drive hjelpearbeid nordvest i Pakistan

Leger Uten Grenser (MSF) uttrykker stor skuffelse etter at Pakistan har bedt organisasjonen avslutte hjelpearbeidet i de urolige områdene nordvest i landet.
uriks

MSF mener at tusenvis av mennesker risikerer å stå uten helsehjelp som følge av avgjørelsen.

Pakistanske myndigheter ønsker seg mer kontroll over utenlandske hjelpeorganisasjoners virksomhet i landet, og har derfor gitt MSF ordre om å trekke seg ut.

En kilde i MSF sier at alle de 120 ansatte som jobber i stammeregionen Bajaur, kommer til å forlate området innen 17. november.

Hjelpeoperasjonen avsluttes sju uker etter at MSF ble tvunget til å gjøre det samme i Kurram, som også ligger i de fattige stammeområdene rett ved grensen til Afghanistan.

Områdene har fungert som tilholdssted for Taliban og al-Qaida i over ti år. De er blant de fattigste områdene i Pakistan, og befolkningen føler seg ofte nedprioritert av regjeringen i Islamabad.

I en uttalelse torsdag skrev MSF at stammeområdene er de områdene i Pakistan der behovet for hjelp til mødre og barn er mest akutt.

Organisasjonen har også oppgitt at den ikke har fått noen begrunnelse for avgjørelsen.

MSF har jobbet i Pakistan i over 30 år. Organisasjonen har hjulpet lokalsamfunn som er rammet av både naturkatastrofer, krig og manglende helsetjenester.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks