Ja til likekjønnede ekteskap i Australia

Nasjonalforsamlingen i Australia åpner for likekjønnet ekteskap, i tråd med resultatet fra en folkeavstemning i november.  

Tilhengerne av likekjønnede ekteskap jublet utenfor nasjonalforsamlingen i Canberra torsdag, etter at de folkevalgte vedtok en lov som åpner for slike ekteskap. Foto: AP / NTB scanpix 

uriks

61,6 prosent stemte for å åpne for likekjønnet ekteskap i folkeavstemningen 15. november, der over 80 prosent av landets stemmeberettigede deltok.

Senatet i nasjonalforsamlingen sa ja til likekjønnet ekteskap to uker senere, og torsdag ble en ny lov som åpnet for dette, vedtatt i underhuset.

Den nye loven ble vedtatt med 146 mot fire stemmer, og da resultatet var klart brøt jubelen løs i salen.

– For en dag for kjærlighet, likestilling og respekt! Australia har gjort det, sa statsminister Malcolm Turnbull til de folkevalgte.

– Alle australiere har får sagt sitt, og de sa at det er greit, få det gjort, sa han.

Den nye loven trer i kraft søndag, og par av samme kjønn kan da anmode om å få gifte seg. Deretter må de vente i én måned før vielsen kan finne sted.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks