FN: Facebook brukt til å skape hat mot rohingyaene

FN-granskere mener Facebook har spilt en avgjørende rolle i å nøre oppunder hat mot rohingya-muslimene i Myanmar.

Rohingya-barn venter på å få delt ut mat i en flyktningleir i Bangladesh. Bildet ble tatt i oktober i fjor. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix 

uriks

En av granskerne sier Facebook er blitt til et «rovdyr» i Myanmar.

Rundt 700.000 rohingyaer er drevet på flukt fra delstaten Rakhine i Myanmar til Bangladesh siden august i fjor. FN-etterforskere forsøker nå å finne ut om det er begått folkemord mot den muslimske minoriteten.

Facebook sier det ikke er noe rom for hatretorikk på det sosiale mediet.

En talskvinne sier til BBC at Facebook tar problemet svært alvorlig, og at de har jobbet med eksperter i Myanmar for å sikre mediet mot hatefulle ytringer.

– Selvfølgelig er det alltid mer vi kan gjøre, og vi vil fortsette å arbeide med lokale eksperter for å sikre at vårt samfunn er trygt, sier talskvinnen.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks