Krever dødsstraff for skoleskytteren i Florida

Påtalemyndigheten i Florida vil kreve dødsstraff for 19-åringen som er siktet for skoleskytingen på en videregående skole i Parkland i Florida i februar.

Nikolas Cruz er siktet for å ha drept 17 mennesker på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida i februar. Påtalemyndigheten vil kreve dødsstraff for Cruz. Foto: AP / NTB scanpix 

uriks

17 mennesker, hvorav 14 var skoleelever, ble drept da Nikolas Cruz åpnet ild på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland 14. februar i år.

Cruz skal etter planen møte i retten onsdag der han vil få forkynt tiltalen mot seg. Ifølge delstatsadvokaten i Florida består tiltalen av i alt 34 punkter, deriblant 17 tilfeller av overlagt drap.

Påtalemyndigheten vil kreve at Cruz dømmes til døden. Cruz' advokater sier på sin side at Cruz vil innrømme skyld dersom påtalemyndigheten ikke krever dødsstraff.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks