EU-president peker også på Moskva etter giftangrep i Salisbury 

EU-president Donald Tusk uttrykker full solidaritet med britene og sier at giftangrepet mot en russisk eksspion trolig var inspirert av Moskva.

President i Det europeiske råd, Donald Tusk, sier at giftangrepet i Salisbury trolig var «inspirert» av russiske myndigheter. Foto: Martti Kainulainen / AP / NTB scanpix 

uriks

– Uansett brexit og de harde forhandlingene vil jeg gjerne uttrykke min fulle solidaritet med statsminister Theresa May i lys av dette brutale angrepet, som sannsynligvis var inspirert av Moskva, sa Tusk under et besøk i Finland onsdag.

Han sier også at saken vil kunne bli satt på dagsordenen under EU-toppmøtet neste uke.

Dermed går EU-toppen lenger enn NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, som tirsdag nøyde seg med å fordømme bruken av nervegift, samtidig som han ba Russland samarbeide om etterforskningen.

Det var søndag for halvannen uke siden at den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans voksne datter Julia ble funnet bevisstløse på en benk i Salisbury sørvest i England. Prøver har vist at de ble forgiftet med den russiskproduserte nervegiften novitsjok.

Russland har tatt kraftig avstand fra anklagene om at russiske myndigheter var involvert i angrepet.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks