FN-sjefen vil ha grundig gransking av nervegiftangrepet

FNs generalsekretær António Guterres kaller nervegiftangrepet i Storbritannia for uakseptabelt og tar til orde for en grundig granskning.

FNs generalsekretær António Guterres. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

uriks

– Bruk av nervegift som våpen er under alle omstendigheter uakseptabelt, og dersom det er brukt av en stat, er det et alvorlig brudd på folkeretten, sier en talsmann for FNs generalsekretær António Guterres.

FNs sikkerhetsråd har på oppfordring fra Storbritannia innkalt til krisemøte for å drøfte nervegiftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury for halvannen uke siden. Tilstanden til begge var onsdag fortsatt kritisk.

– Generalsekretæren kan ikke ta stilling til hvem som er ansvarlig, men han fordømmer på det sterkeste all bruk av nervegift og kjemiske våpen, og han håper hendelsen blir grundig etterforsket, sier talsmannen.

Storbritannias statsminister Theresa May sa tirsdag at det er stor sannsynlighet for at Russland står bak angrepet, noe russiske myndigheter avviser.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks