Lærer viste fram våpen i klassen – tre elever ble såret

Tre elever ble såret da en lærer ved et uhell avfyrte et våpen i et klasserom på en skole i den amerikanske delstaten California.
uriks

Læreren Dennis Alexander skulle undervise klassen om våpensikkerhet da det gikk galt tirsdag.

Alexander, som har bæretillatelse og som også er oppført som reservist i politiet, rettet våpenet mot taket for å forsikre seg om at det ikke var ladd. Våpenet gikk av, og tre elever ble såret da de ble truffet av biter som falt ned fra taket.

Blant de tre var en 17 år gammel gutt. Hans far sier til fjernsynskanalen KSBW-TV at sønnen pådro seg moderate skader da han ble truffet av fragmenter fra kulen i nakken.

Ledelsen ved Seaside High School har suspendert Alexander fra hans stilling mens etterforskningen pågår, noe også politiet i byen Sand City har gjort.

Etter skolemassakren i Florida 14. februar, da 17 mennesker ble drept og 13 såret, uttalte president Donald Trump at han vil vurdere å la lærere som har bæretillatelse få spesialtrening og kunne bære skjult våpen på seg på skolen.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks