Det hvite hus: Ingen beslutning om nye sanksjoner mot Russland

Ett døgn etter at USAs FN-ambassadør varslet kunngjøring av nye sanksjoner mot Russland, avviser nå Det hvite hus at det foreligger noen beslutning.

Det hvite hus' pressesekretær Sarah Huckabee Sanders sa mandag at det ennå ikke foreligger noen beslutning om å innføre flere sanksjoner mot Russland. Foto: AP / NTB scanpix 

uriks

– Vi vurderer ytterligere sanksjoner mot Russland og en beslutning vil komme i nær framtid, sa pressetalskvinne Sarah Sanders.

– Vi vurderer, men vi har ikke noe å kunngjøre på nåværende tidspunkt, la hun til.

Både utenriksdepartementet og finansdepartementet henviser til Det hvite hus for opplysninger i saken, og overfor AFP indikerer flere nå at det er usannsynlig at en kunngjøring vil komme allerede mandag.

Det foreligger ingen åpenbar forklaring på den angivelige forsinkelsen, men beslutninger om innføring av sanksjoner pleier som regel å ta flere uker, også måneder, før de er ferdig utarbeidet.

USAs FN-ambassadør Nikki Haley sa i et intervju med TV-stasjonen CBS søndag at finansminister Steven Mnuchin mandag skal kunngjøre nye sanksjoner som retter seg mot russiske selskaper som har forsynt det syriske regimet med utstyr og andre produkter som kan knyttes til kjemiske våpen.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks