Forlenget fengsel for terroranklaget amerikansk pastor i Tyrkia

En tyrkisk domstol forlenger fengslingen for en amerikansk pastor som er tiltalt for spionasje og for å ha hatt kontakt med terrorgrupper.

Ismail Cem Halavurt, Andrew Craig Brunsons advokat, ankommer fengselet i Aliaga i Izmir-provinsen hvor rettssaken startet mandag. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix 

uriks

Andrew Craig Brunson må fortsatt forbli i fengsel, kunngjorde domstolen etter den første høringen i rettssaken mandag.

Dommeren argumenterte med at beslutningen er tatt på grunnlag av bevis fra vitner i saken og fordi man frykter at pastoren kan flykte. Neste rettsdag finner sted 7. mai.

Den 50 år gamle evangeliske pastoren fra North-Carolina kan idømmes opp til 35 års fengsel dersom han blir kjent skyldig i anklagene. Han har allerede tilbrakt halvannet år bak murene.

Saken skaper ytterligere friksjon mellom USA og Tyrkia, et forhold som allerede er granske anstrengt.

Brunson har bodd i Tyrkia i 23 år. Han avviser anklagene, og USA forlanger at han blir løslatt umiddelbart. Rettssaken mot Brunson startet mandag i byen Aliaga vest i Tyrkia.

Brunson drev en kirke i byen Izmir, der han ble arrestert i oktober 2016. Tyrkiske myndigheter mener amerikaneren hadde utstrakt kontakt med kurdiske opprørere og det forbudte Gulen-nettverket.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks