Sju drept i uro i fengsel i USA

Minst sju innsatte er drept og 17 skadd i et masseslagsmål i et fengsel i den amerikanske delstaten South Carolina, opplyser en talsperson for myndighetene.

Masseslagsmålet brøt ut i Lee Correctional Institution in Bishopville i South Carolina søndag kveld. Arkivfoto: AP / NTB scanpix 

uriks

Slagsmålet varte i flere timer, opplyser Jeff Taillon, en talsmann for høysikkerhetsfengselet Lee Correctional Institution i Bishopville.

Ifølge fengselsdirektør Bryan Stirling var krangler om territorier, penger og smuglergods årsaken til uroen i fengselet. Slåsskampene startet først i én enhet i fengselet, og situasjonen syntes å ha roet seg da det plutselig brøt ut slåsskamper i to andre enheter.

Ingen fengselsbetjenter ble skadd i kampene. En innsatt som var vitne til slagsmålet sa ifølge AP at betjentene ikke gjorde noe for verken å gripe inn eller hjelpe de skadde. Ifølge Stirling var det kun to fengselsbetjenter per enhet, og han sier de fulgte sine instrukser om å trekke seg tilbake og be om assistanse dersom de er i mindretall.

Masseslagsmålet brøt ut like etter klokka 19 søndag kveld lokal tid. Først ved 3-tiden på natten var situasjonen under kontroll, skriver Washington Post. Stirling sier de innsatte roet seg da et SWAT-team fra politiet rykket inn i fengselet.

En rekke ambulanser rykket ut for å ta hånd om de skadde.

Fengselet har om lag 1.500 innsatte, hvorav mange er dømt til lange fengselsstraffer for grove voldsforbrytelser.

Opptøyene i fengselet i South Carolina er det dødeligste i USA på 25 år. Under en slåsskamp i 2015 ble to fengselsbetjenter knivstukket. I februar ble en fange drept av en annen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks