Hellas: Mange flyktninger krysser grensa fra Tyrkia

Greske myndigheter melder at hundrevis av flyktninger og migranter har krysset grensen mellom Tyrkia og Hellas i løpet av to dager.

Kurdere under en demonstrasjon i Aten 20. mars. Demonstrantene marsjerte til den tyrkiske ambassaden i protest mot militæroperasjonen i de kurdiskbefolkede områdene i Nord-Syria. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix 

uriks

De mange menneskene har krysset fastlandsgrensa mellom de to landene. Den ligger nordøst i Hellas i et område som også grenser til Bulgaria.

Ifølge gresk politi ble 370 mennesker pågrepet etter å ha krysset elva Evros mandag. Søndag ble 140 mennesker pågrepet.

Flyktningstrømmen knyttes til Tyrkias militære operasjoner i Nord-Syria, der mange kurdere er fordrevet etter at tyrkiske styrker og tyrkiskstøttede syriske opprørere nylig tok kontroll over byen Afrin og omegn.

Stadig flere mennesker har forsøkt å ta seg vestover mot EU-landet Hellas via landgrensen som følge av de svært dårlige forholdene som asylsøkere lever under på de greske øyene.

Leirene som er etablert på øyer som Lesvos, Chios og Samos er overfylte, og det er strenge restriksjoner på hvor asylsøkerne kan bevege seg.

I mars ble 1.658 personer pågrepet etter å ha tatt seg over til Hellas, mens antallet i februar var 586. Til sammenligning ble 262 mennesker pågrepet i mars i fjor.

(©NTB)