Kilde: Syria bomber IS-kontrollerte lommer i Damaskus-området

Den syriske hæren har begynt å bombe en jihadist-kontrollert enklave sør for Damaskus, opplyser en militær kilde til nyhetsbyrået Reuters.
uriks

Angrepene oppgis å være en forberedelse til en offensiv mot Yarmouk, en bydel som offisielt er en palestinsk flyktningleir, men som er lagt i ruiner som følge av krigen.

Den ikke navngitte kommandanten sier til Reuters at operasjonen er rettet mot IS og Nusrafronten i både Yarmouk og nabobydelen Hajar al-Aswad. Bombingen begynte tirsdag morgen, opplyser han.

Området er langt mindre enn Øst-Ghouta, opprørsbastionen som regjeringshæren nylig tok kontroll over etter en flere uker lang offensiv.

Hvis IS og andre jihadister fordrives fra Yarmouk, vil det bety at president Bashar al-Assad for første gang siden 2012 har full kontroll over hovedstaden Damaskus.

Yarmouk var før krigen hjemmet til 160.000 palestinere og syrere, men området er blitt lagt i grus som følge av harde kamper og luftangrep, og nå har de aller fleste innbyggerne flyktet.

Mesteparten av leiren har siden 2015 vært kontrollert av IS.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks