Kinas økonomi vokser mer enn ventet

Kinas økonomi overrasket positivt i første kvartal med en vekst på 6,8 prosent.

Et kinesisk konteinerskip i havnebyen Qingdao i Shandong. Kina kunne tirsdag legge fram tall som viser at det er god fart i landets økonomi. I år er det ventet en vekst på 6,8 prosent. Foto: Chinatopix Via AP / NTB scanpix 

uriks

Det er 0,1 prosentpoeng bedre enn ventet og på linje med veksten i forrige kvartal, ifølge AFP. Myndighetene i Kina har som mål at økonomien skal vokse med rundt 6,5 prosent i 2018.

I skyggen av tirsdagens resultatmelding ligger likevel handelsstriden mellom Kina og USA. President Donald Trump har varslet toll på kinesiske produkter i et forsøk på å rette opp den skjeve handelsbalansen mellom de to stormaktene, noe som har ført til mottiltak fra Kina. De siste ukene har det imidlertid kommet signaler om positiv bevegelse i forhandlinger mellom de to landene.

Men selv en full handelskrig vil kun redusere Kinas økonomiske vekst med mellom 0,6 og 0,8 prosentpoeng i år, mener økonom Hu Xingdou.

– Hvis handelskrigen virkelig skjer, vil det påvirke BNP i framtiden, men ikke for mye, sier han.

Analytiker Ye Tan sier Kina vil prøve å øke handelen med andre regioner og importere teknologi fra andre land dersom handelskrigen blir en realitet.

(©NTB)